Звіт керівника

25 травня у дошкільному навчальному закладі № 77 «Берізка» відбувся звіт завідувача дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №77 “Берізка” Черкаської міської ради  Шевченко Алли Сергіївни про статутну діяльність закладу за період  з травня 2017 по травень 2018р.   Завідувач наголосила, що педагогічними кадрами і технічним персоналом заклад укомплектовано повністю. Фаховий рівень вихователів відповідає вимогам чинного законодавства.   В 2017 – 2018н.р. колектив дошкільного навчального закладу, керуючись законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Базовим компонентом про дошкільну освіту в Україні», коментарем до Базового компоненту, програмою виховання і навчання дітей від 2 до 7 років «Дитина» та програмою розвитку дітей старшого віку «Впевнений старт», працював над такими завданнями:

–         продовжувати навчально-виховну роботу з дітьми в рамках навчального курсу «Дошкільнятам про освіту для сталого розвитку», реалізуючи в організації освітнього процесу новий зміст освіти для сталого розвитку;

–         сприяти  подальшому удосконаленню культури українського мовлення дошкільників як основи формування національно-патріотичних почуттів;

–         підвищувати рівень інноваційної культури педагогів дошкільного закладу для забезпечення активної позиції дитини в здобутті знань, постійного розвитку в притаманних їй видах діяльності: ігровій, пізнавальній, практично-творчій;

–         співпрацю педагогів та батьків спрямувати на розвиток у дітей емоційної культури та моральних почуттів, які забезпечують формування базових моральних якостей особистості.

  Педагогічний колектив активно приймав участь у заходах, які проводилися на місцевому рівні та в стінах дошкільного навчального закладу № 77.

 В  дошкільному закладі проводилася робота по створенню умов для забезпечення фізичного та психічного здоров’я дітей. Для цього з дітьми постійно працювали лікар, медсестри, практичний психолог та логопед.

    Лікувально-профілактичні заходи, які були заплановані, виконані в повному обсязі.

    Систематично доводиться інформація до жителів мікрорайону з питань роботи дошкільного навчального закладу та його функцій.

    Фінансово-господарська діяльність здійснюється відповідно чинного законодавства України, статуту дошкільного закладу.

Матеріальна база ДНЗ № 77  задовільна. Аналіз роботи в дошкільному навчальному закладі  за 2017 – 2018р. свідчить про те, що продовження потребує робота по подальшому благоустрою території:  необхідно закінчити заміну паркану, вікон, ремонт павільйонів, оновлення потребує фасад приміщення, проблемою є відсутність ігрового обладнання на майданчиках.